La crisi global en la que estem des de fa uns anys no ha portat massa bones notícies per a ningú però, si alguna cosa estem aprenent és que no serveix de res ensorrar-se o atabalar-se. En els últims anys, les consultes psicològiques per casos d'ansietat i depressió han anat en augment i, el clima que es respira, cada vegada està més carregat de negativitat. Però sempre queda una petita espurna de llum, una petita esperança.
 
I és que, de gens serveix que ens recreem en el nostre dolor i ens instal-lem en l'apatia. És necessari queixar-se, sí, però també és necessari actuar, lluitar i moure's. Mostra d'això han estat les nombroses manifestacions i grups que han sorgit arran d'aquesta "Gran Crisi". Moviments com els Indignats, els Iaioflautas, l'Spanish Revolution o Democràcia Real Ja! són només alguns exemples d'unitat, fraternitat i cooperació.
 
És per això que des del Col-legi de Psicòlegs de Catalunya, amb el suport del Consejo General de COP hem impulsat un moviment anomenat Sumamente Positiva, amb el qual volem donar missatges d'esperança i positivitat a tota aquesta gent que ha deixat de lluitar, que s'ha rendit i ha deixat que la situació econòmica i social que vivim actualment pugui més que ells. Si bé és cert que el paisatge no és molt encoratjador, també ho és que els moments de dificultat poden convertir-se en oportunitats. Sumamente Positiva neix a partir d'aquesta premissa i recollirà a través de l'e-mail sumamentepositiva@copc.cat, tots els missatges positius i històries de superació que ens feu arribar. A més, també es recolliran missatges positius a través del hashtag #sumamentepositiva a twitter, animant a tothom a participar.
 
Aquest moviment culminarà en una concentració el dia 6 d'octubre a les 20h a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Es crearà un mural de missatges i es llegirà un manifest sobre la Salut Mental i l'actitud positiva, ja que la salut mental no és només una qüestió de trastorns greus, sinó que forma part del dia a dia de cadascun de nosaltres.
A l’acte, a més, sonarà la cançó True love will find you in the end, de l’il·lustrador i cantant nordamericà Daniel Johnston.

Johnston és més que un artista, és un geni que mostra terribles moments de lucidesa en cadascuna de les seves composicions. Malgrat tenir un trastorn bipolar i maníac depressiu, la seva malaltia no ha impedit crear cançons tan precioses i precises com "True love will find you in the end" que amb senzillesa, ens mostra un gran missatge.

El 6 d'octubre, actua positivament!
T'hi esperem!