Ahir, 13 de desembre es va celebrar a l’Ateneu Barcelonès el lliurament de premis “Jóvenes Psicólogos Emprendedores” atorgat per la Psicofundación i en els quals ha col·laborat el COPC i altres entitats patrocinadores com Pearson, Isep i Grupo Blc.

L’acte, que va estar presentat per Lluis Reales, Vicepresident de l’Ateneu Barcelonès, va contar amb la benvinguda per part de Josep Vilajoana, degà del COPC i els parlaments de Javier Cantera, President del Grupo BLC, Raimon Gaja, President de l’ISEP i Frédérique Vallar de Pearson Clinical.

Abans de que es fes efectiu el lliurament de premis i sabéssim els guanyadors de l’edició d’enguany, vam poder gaudir de la conferència Innovació i Desenvolupament Empresarial en temps d’Incertesa a càrrec del catedràtic de filosofia Manuel Cruz, que va posar de manifest la seva reflexió sobre la duresa de la societat actual i com la incertesa ens crea una sensació d’amenaça.

En el seu parlament, Cruz, va parlar de l’origen de la paraula “emprenedor”, que abans servia com a adjectiu, per expressar una qualitat i que poc a poc s’ha anat substantivitzant, fins a arribar a ser un sinònim de la paraula empresari, traient a aquesta totes les connotacions negatives que ha portat al llarg del temps.

També vam poder veure el projecte guanyador de l’any passat a càrrec d’Alberto Romera i Marta Rueda. Amb el nom de Fluff, van presentar un projecte de ninots educatius per la por, el dolor i altres emocions molt habituals en els més petits.

Finalment, es van lliurar els premis que van constar de dos mencions, dos accèsits i un premi guanyador. La primera menció va ser per Sara Aguado i el seu projecte Memobook, un recurs per persones amb problemes de memòria. La segona menció va ser pel projecte Xuntos, una aplicació que permet la teràpia virtual.

Pel que fa als accèsits, es va premiar el projecte Appsico, aplicació relacionada amb la teràpia i el web Psicólogos Online, plataforma informativa i de promoció per a psicòlegs.

Sergio Castaño va ser el guanyador del "II Premio Jóvenes Psicólogos Emprendedores", amb el projecte Neurodigital Technologies, que proposa diverses solucions educatives i de salut.

La clausura de l’acte va córrer a càrrec de Juan Manuel Parragués, Gerent de la Psicofundación, que va posar èmfasi en que s’ha de fomentar la iniciativa, la creativitat e innovació dels joves psicòlegs, que són el futur.