El terme “coaching” va sorgir amb força als Estats Units als anys 80 per denominar un tipus de pràctica professional aplicada a diverses disciplines.

Des d’aleshores, hem pogut veure el coaching aplicat a l’esport o a les organitzacions i recentment hem vist com al nostre país, la Psicologia Coaching cobrava força. Per tal de posar fi a l’intrusisme i donar rellevància a aquesta nova generació de psicòlegs coach, el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya ha creat la primera acreditació professional de Psicologia Coaching de l'Estat Espanyol. (veure nota de premsa)

El 9 d’abril i coincidint amb la Trobada Inaugural del Cicle de Trobades de Psicologia i Coaching 2013/2014 es farà entrega de les certificacions que acrediten la trajectòria professional en psicologia coaching de 106 psicòlegs i psicòlogues.

Durant la jornada, titulada “Valors, creixement i gestió del canvi en un nou escenari” podrem gaudir de la ponència "Nou coneixement científic com antídot de la incertesa" a càrrec de Jorge Wagensberg, doctor en Física, professor de Teoria dels Processos Irreversibles de la UB i director científic de la Fundació “La Caixa”. Posteriorment s'obrirà un col·loqui amb Joan Quintana, psicòleg coach format amb Itamar Rogovsky, Paul Watzlawick i Humberto Maurana i creador del Model de Transformació Relacional (TRM), Gemma Pérez, vinculada a la psicologia coaching en l’àmbit educatiu com a coordinadora del projecte Escolta’m, i Montse Pichot, vinculada al coaching estratègic en l’àmbit organitzacional com a directora de Recursos Humans d’UPCnet.

Més informació i documents sobre el coaching al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya al web del COPC.
Díptic de la Trobada “Valors, creixement i gestió del canvi en un nou escenari”.