Teresa Pont i Amenós (Tàrrega, 1950) és psicòloga, especialista en psicologia forense després de col·laborar durant molts anys amb l´administració catalana i professora de màsters a les universitats catalanes. Ha publicat dos llibres amb poc temps de diferència que són complementaris: Psicodiagnóstico diferencial con test gráficos i Los test gráficos en el psicodiagnóstico que avui comentem.

Teresa Pont ens explica les utilitats pràctiques dels tests: estalviar temps als professionals i pacients, permetre una indicació diagnòstica ràpida i complexa o detectar malalties orgàniques en són algunes.
Los test gráficos en el psicodiagnóstico comença amb la pertinent explicació teòrica i segueix amb els capítols dedicats al test de la casa, l'arbre i la persona; el test de l´animal, el test de la família, el test de Bender, el test de la parella, la tècnica del dibuix lliure, el test de la persona sota la pluja i el test dels gargots. Capítols, tots ells, d'organització similar: introducció, exemples i casos.

Com que els continguts estan ben ordenats, els casos són entenedors, els exemples abundants i les il·lustracions nombroses el resultat és un llibre útil i amè pels professionals i un text didàctic pels estudiants. Tot plegat, un llibre per consultar i per estudiar que serà una referència bibliogràfica pels psicòlegs i els psicopedagogs.