El senyor R.D. Hinshelwood és un veterà psiquiatre anglès amb una extensa pràctica a grans hospitals psiquiàtrics que va començar el 1967 i va arribar al punt màxim amb la direcció del Cassel Hospital a Londres, un centre, més casa de repòs que psiquiàtric, que ha intentat funcionar com una comunitat terapèutica mentre evitava mal que bé les contínues restriccions pressupostàries.

Seguidor juvenil de Cooper i Laing, ben aviat és va interessar per la psicologia social i el funcionament dels grups. Va intentar combinar la idea marxiana d'alienació amb la identificació projectiva kleiniana per dedicar-se, finalment, a l'història de la psiquiatria i la psicoanàlisi a Gran Bretanya i per l'obra de Melanie Klein. Té tres llibres traduïts al castellà: Clínica kleiniana, Diccionario del pensamiento kleiniano i Melanie Klein para principiantes. Ara Xoroi Edicions publica en català Què passa als grups traduït per Enric Cañadell, Josep Oriol Esteve, Lluis Isern i Pere Folch.

Què passa als grups tracta sobre les maneres en què els individus intenten protegir-se dels aspectes més negatius de la vida del grup. De manera habitualment inconscient, en els grups es desenvolupen cultures específiques, amb els efectes i problemes corresponents. El llibre s'ha concebut per fer-lo accessible a qualsevol persona que treballi en grups, comitès o institucions.

Hinshelwood va publicar What happens in Groups l’any 1987. Aquell mateix any Margaret Thatcher guanyava per tercera vegada les eleccions, en feia tres que havia guanyat la molt dura vaga minera amb efectes sobre el poder dels sindicats. La forta immigració creuada amb l'aturament crea problemes a les zones industrials. Són temps per reflexionar sobre els grups, el camí l'havia iniciat Sam Peckinpah amb Perros de paja quinze anys abans. Aquesta edició de Què passa als grups inclou una bibliografia que reprodueix la de l´edició original anglesa i uns útils índexs de noms i matèries.