Tens problemes perquè el teu fill adolescent t'obeeixi? Us comuniqueu amb molta dificultat i de males maneres? Has de discutir amb ell perquè ordeni la seva habitació o perquè assumeixi les seves obligacions a casa? Et preocupa com porta els seus estudis o les companyies que freqüenta?

Tenir un adolescent a casa no hauria de ser un camí d'obstacles sinó l'ocasió ideal per educar i construir a algú que sense arribar a ser un adult, ja ha deixat de ser un nen. La manca d'entesa i les diferents formes de veure la realitat s'haurien de convertir en oportunitats d'enriquiment mutu tant per a pares com per a fills.

Sònia Cervantes, la psicòloga del programa «Hermano mayor», ens ofereix una mirada comprensiva i objectiva sobre la relació entre pares i fills adolescents i ens planteja com hem d'abordar els problemes més habituals que sorgeixen en la convivència familiar. L'autora dóna les claus per millorar l'educació dels nostres fills i ens recorda que una relació familiar sana i harmoniosa s'ha de basar en la fermesa de criteris, però també en l'afecte i l'afecte.