Psicoterapia de grupo. Psicoterapia de grupo online és un llibre organitzat en dues parts. La primera comença amb una història breu de la psicoteràpia en grup i segueix amb una exposició de les plurals reflexions que han creat aquesta tècnica: Des de Moreno fins Bion amb la inesperada presència de Melanie Klein. L'estudi dels macro i micro processos grupals que incorporen experiències a la xarxa conclou amb una secció que aborda aspectes pràctics: des de l'empatia de doble direcció fins tècniques dramàtiques i tècniques de comunicació estètica. Diagrames, gràfics i resums contribueixen a fer més entenedora la matèria.

A la segona part, més extensa, Raúl Vamberg es planteja la necessitat d'avaluar els resultats i d'investigar els processos i micro processos terapèutics que intervenen en els grups. Vamberg ens explica amb profunditat i precisió una part de les investigacions en les quals treballa, particularment una intervenció psicoterapèutica grupal online-presencial a Internet que ha durat tres anys. Són investigacions en les quals ha utilitzat programes especialitzats per a l'anàlisi quantitatiu i qualitatiu de les dades obtingudes com el SDIS-GSEQ, el PSICAT.6, el Thème, l'Ucinet.6 o l'Atlas. La reproducció de captures de pantalla és abundant i útil pel lector més exigent.

Raul Vaimberg és psiquiatre i psicòleg. Va obtenir el doctorat de psicologia a la universitat de Barcelona amb una tesi que estudia els processos psicoterapèutics grupals a partir de la participació online. L'interès pel tema li ve, doncs, de lluny. I amb el seu llibre obre nous camins amb una sàvia combinació de clínica i informàtica que atraurà l'interès dels investigadors més avançats i de les universitats.