El Grup de Treball en Derives Sectàries del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), ha col·laborat en el documental Sectes, realitzat el passat 2014 pels Estudis Molècula juntament amb l'Associació Iberoamericana per a la Recerca de l'Abús Psicològic (AIIAP).

El documental ha comptat amb la col·laboració de sis ex membres de diversos grups sectaris que a través del relat guiat per les preguntes d'un especialista, descriuen la seva experiència d'entrada, adoctrinament i sortida dels seus respectius grups.

El documental es va fer en un cap de setmana. Dues càmeres, sis ex-membres que no es coneixien entre si i l'ajuda d'un especialista. Sense guió predefinit ni sabent què sortiria de tal trobada. El resultat: més d'onze hores d'enregistrament reduïdes a un documental de 45 minuts. En el video, els participants descriuen la seva experiència i el conjunt de totes elles ens permeten apropar-nos a comprendre millor el procés de sectarització.

El documental té una finalitat didàctica i preventiva, podent ser utilitzat per familiars, ex-membres i professionals de l'educació i/o de la salut interessats en una millor prevenció.

En aquests moments, el documental es troba en versió castellana i catalana. Pròximament, s'afegiran les adaptacions a altres idiomes.

Si desitgen veure el documental complet, poden accedir al següent enllaç web: Documental “Sectas”