El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va celebrar el 24 de febrer la festa del Patró de la Psicologia amb un acte institucional de reconeixement als professionals que compleixen 25 anys de relació col·legial.

Més de 70 persones van assistir a l'acte on s'atorga un reconeixement institucional als col·legiats/es que compleixen 25 anys de relació amb el COPC. A la celebració també es va homenatjar quatre personalitats estretament vinculades al món de la psicologia: la doctora en psicologia social Sara Berbel, l'expresidenta de la Societat Catalana de Neuropsicologia Rosa Gené (a títol pòstum), la periodista Milagros Pérez Oliva i el president del Consejo General de la Psicología Francisco Santolaya, qui va excusar la seva assistència per motius d'agenda.

L'acte va ser presidit pel degà i la secretària del COPC, Josep Vilajoana i Maite Sánchez-Mora qui, a banda de felicitar els col·legiats/es, els van animar a seguir fent la seva tasca en favor de la professió i del benestar de la ciutadania. Vilajoana va exclamar "volem seguir junts uns quants anys més" i Sánchez-Mora va apuntar que "hem de fer més visible el psicòleg/a com a professional de la salut en tots els àmbits".

La periodista Milagros Pérez-Oliva va fer un parlament d'agraïment de la distinció i va explicar que "mai he gaudit tant de la professió fins que vaig començar a sortir al carrer a parlar de salut i biomedicina". També va destacar que són necessaris actes com aquests ja que "tenim necessitat d'afirmació dels bons professionals per tal d'enfortir la professió".

La doctora Sara Berbel, en la seva intervenció, va afirmar que "sempre he volgut demostrar que si ets psicòloga pots fer moltes coses. La lluita per la igualtat i l'estructura social està molt relacionada amb la psicologia".

En relació amb els altres col·legiats d'honor, el degà del COPC va tenir un paraules de gratitud. De Rosa Gené va voler fer un reconeixement públic ja que és una persona que ha deixat una gran empremta en el Col-legi i en el món de la psicologia. I de Francisco Santolaya en va destacar la voluntat de diàleg i conversa, un perfil obert amb qui poder parlar i endegar canvis a favor de la professió i dels col-legiats/es.

Abans de finalitzar l'acte, Leopold Carreras, coordinador del Grup de Treball d'Altes Capacitats del COPC, va pronunciar unes paraules en nom dels col-legiats/es que compleixen 25 anys de relació amb l'entitat. Carreras: "Més o menys l'any que ens vam col-legiar, acabats de sortir de la facultat, no teníem molt clar perquè ens col-legiàvem, però passen uns 10 anys i noto de ple el recolzament del COPC".

L'acte va acabar amb una gran foto de família i un petit refrigeri per brindar pels 25 anys de col·legiació i pel Patró de la Psicologia.

Consulteu les fotografies de l'acte.