Dins el marc de les activitats per commemorar el Patró de la Psicologia que va organitzar la Delegació de Tarragona del COPC, va tenir lloc la projecció del curtmetratge ‘La Jaula’, guanyador de la primera edició del Festival Psicurt.

El curtmetratge, dirigit per Nacho Solana, es va presentar com a punt de partida per obrir un debat sobre la conciliació laboral i familiar. Al col·loqui, a banda del director del curt, es va convidar a Rosa Maria Deler, cap del Servei de Relacions Laborals a Tarragona de la Generalitat de Catalunya, i a Jaime Martínez, ex director de cultura corporativa de Repsol.

Nacho Solana va començar dient que, amb el curt, volia parlar de l’honestedat amb un mateix i amb la seva parella i de les decisions que es prenen en l’àmbit laboral i familiar. I va acabar reconeixent que l’ambició és sana sí la coneixes i la controles.

Per la seva banda, Rosa Maria Deler va exposar que al curt es veuen diferències entre l’ambició professional i les necessitats familiars. Se li dóna més valor a allò econòmic 
que a la família.També va apuntar que per a tenir conciliació familiar és important la implicació de tots els agents, fins i tot l’Administració, per tal de poder flexibilitzar les condicions laborals.

En el seu torn, Jaime Martínez va fer una exposició del procés que es va seguir a la seva empresa per potenciar la conciliació laboral entre els seus treballadors i treballadores. Des del punt de vista terapèutic, va destacar sobre el curt, que era obvi que les necessitats dels protagonistes no havien estat compartides entre ells.

Ja en el debat, un dels assistents va comentar que el logotip del curt (un ocell engabiat amb una clau al bec) era molt apropiat perquè el fet que tingués la clau a la boca demostrava que un mateix és el responsable de prendre la decisió. Una altra participant va apuntar que el curt l’havia fet pensar més en les trampes que pot fer l’empresa per retenir talent i no tant en la conciliació laboral. I un altre va sentenciar que anem per bon camí, però que si les empreses volen escollir el personal més ben preparat també han d’oferir les millors condicions.

El cinefòrum ‘La Jaula’ va ser una de les sis activitats que la Delegació de Tarragona del COPC va dur a terme per celebrar el Patró de la Psicologia, Juan Huarte de San Juan, del 18 al 24 de febrer. En total, més de 380 persones van participar en algun d’aquests actes.

Teniu fotografies de l'acte al Flickr del COPC.