El 25 de setembre, organitzat pel GT Anàlisi i promoció de la psicologia coaching de Girona de la Secció de Psicologia Coaching del COPC, la Biblioteca pública Carles Rahola de Girona va acollir la projecció de la pel·lícula Esta tierra es mía (1943), de Jean Renoir. El cicle de cinefòrums sobre psicologia coaching i processos vitals que l'emmarcava, parteix del visionat d’una pel·lícula per facilitar elements de reflexió sobre els processos  
vitals i fonamentar si cal afrontar-los amb un enfocament proactiu o reactiu. En aquesta ocasió el cinefòrum va tenir un debat molt ric i divers, gràcies a una nombrosa assistència al voltant de 40 persones.

Per entrar en context, un breu resum de Esta tierra es mía. En una ciutat de la França ocupada per l’exèrcit alemany durant la Segona Guerra Mundial, un mestre solter que viu amb la seva mare, Albert Lory, ha adquirit 
fama de covard arran de la seva actitud durant els bombardejos. Albert manté una relació d’amistat amb una companya de feina i veïna seva, la Louise Martin, i el seu germà Paul, membre molt actiu de la resistència francesa. La trama comença quan George Lambert, amant de Louise, denuncia el seu germà Paul a l’exèrcit nazi, perquè pensa que la pau només arribarà quan els francesos abandonin la resistència a l’ocupació alemanya. Quan Albert se n’assabenta, transformat per un rampell d'indignació, va a buscar George just en el moment en què, penedit, se suïcida. Albert, és acusat injustament d'assassinat i portat a judici, on investit d'una serena dignitat i un valor desconegut per tots, pronuncia ​​un memorable al·legat a la llibertat que encén els seus conciutadans. Advertint el perill de revolta, el comandant nazi, el Major Erich von Keller, li proposa un tracte: si cessa en el seu al·legat i deposa la seva actitud en el judici, li garanteix un veredicte d'innocència. De retorn al tribunal, Albert manté el discurs i arenga als seus conciutadans.

Cal destacar que, malgrat que la pel·lícula ja té 74 anys i el context és completament diferent a l’actual, es pogueren establir molts paral·lelismes amb la situació que s’està vivint a Catalunya en la mateixa setmana de la projecció: forces de l’ordre entrant a les impremtes, inhibició dels canals de comunicació, repressió de la voluntat de la ciutadania, ús preventiu i generalitzat de la força prèvia al possibles delictes tipificats... cosa que fonamenta un discurs final del protagonista en defensa dels drets fonamentals.

Cal remarcar també que la Secció de Psicologia Coaching del COPC havia escollit la pel·lícula diversos mesos abans que la cojuntura permetés establir els esmentats paral·lelismes, però la coincidència temporal amb els fets d’actualitat va fer que el debat posterior entre els assistents fos molt intens i participat. En general, hi va haver consens al voltant de la idea que els temps canvien, però les formes de repressió són les mateixes.