Èxit de la segona edició del Psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental

El Psicurt, el Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental que organitza la Delegació de Tarragona del COPC, enguany ha consolidat una segona edició que la Junta de Govern del COPC vol agrair i reconèixer explícitament, així com felicitar l’ingent treball de la Delegació i el meritat èxit obtingut. D’una banda, el festival arrela ràpidament entre la ciutadans, i connecta ciutadans i psicologia. De l’altra, el bon treball dels directors dels curtmetratges també ha compromès les seves obres artístiques amb la solidaritat, i ha estès al cinema la preocupació per les problemàtiques socials que s’han manifestat en uns treballs de molta qualitat.

Guanyadors de la segona edició del Psicurt. Acte de lliurament de premis

Dijous, 5 d’octubre de 2017, els organitzadors i col·laboradors van donar el tret de sortida a una nova edició del Psicurt. A aquesta segona edició del festival s’hi van presentar un total de 303 propostes, de les quals se’n van seleccionar 34 per entrar a competició. El 2016 es van rebre un total de 116 curtmetratges.

Durant l’acte d’inauguració del certamen, Jaume Descarrega, president de la Delegació de Tarragona del COPC, va destacar que el festival vol sensibilitzar la població sobre la salut mental, però no només en l’àmbit de la patologia, sinó també en el de la prevenció i el de la promoció de bons hàbits. Per la seva banda, Josep Vilajoana, degà del COPC, va ressaltar l’atreviment de la Delegació de Tarragona de dur a terme una iniciativa que uneix salut mental i cultura i que en aquesta segona edició es consolida.

Després de la presentació institucional, es va comptar amb la projecció de la pel·lícula ‘Estiu 1993’, candidata a representar l’estat espanyol als Oscars com a millor pel·lícula de parlar no anglesa. En acabar, es va obrir un debat amb els assistents i dues de les actrius protagonistes: Bruna Cusi i Isabel Rocatti. El llargmetratge va tenir molt bona acollida i el públic va conversar animadament sobre diferents aspectes que es reflecteixen a ‘Estiu 1993’ com són les relacions familiars i la necessitat de posar límits durant la infantesa o el procés de dol de la família i l’estigma vers els tabús que s’hi representen.

Les xifres d’enguany del festival de curtmetratges sobre salut mental són molt positives pel que fa a la participació i també a l’assistència. Més de 950 persones va participar a les diferents projeccions programades. El vídeo resum del Psicurt recull els millors moments del festival en aquest enllaç a la videoteca del Col·legi. D’altra banda, també la galeria de fotos deixa testimoni de grans instants.

Finalment, l’edició va acabar amb l’entrega de premis. El jurat del concurs va premiar 9 curtmetratges. La relació completa de tots els premis atorgats és:

1r premi PSICURT: Curtmetratge de ficció

Dotació: 1.200 € i còpia de màster en DCP subtitulada i manteniment durant 2 anys

Vida en Marte

de José Manuel Carrasco

 

2n premi PSICURT: Curtmetratge de ficció

Dotació: 800 €

17 años juntos

de Javier Fesser

 

3r Premi PSICURT: Curtmetratge de ficció

Dotació: 400 €

Elegía

d’ Alba Tejero


1r premi PSICURT: Secció animació

Nova categoria de la secció oficial, dotada amb 1.200 €

Alike

de Daniel Martínez i Rafa Cano


1er premi del PÚBLIC al millor curtmetratge

Dotació: 500 €

Bellanca

de Víctor Nores

 

1r premi EDUCURT

Dotació: 600 €

L’art de ser diferent

De l’Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus

 

2n premi EDUCURT

Dotació: 300 €

Ets meva

De l’Institut Públic Ramon Barbat i Miracle de Vilaseca

 

1r Premi EDUCURT EXPRÉS universitari

Dotació: 600 €

Faceless

d’Anabel Fernández

 

1r Premi EDUCURT EXPRÉS per batxillerat i cicles formatius

Dotació: 600 €

D’aquesta guerra

de Heidy Ramirez