Trobada amb els centres educatius de Tarragona per presentar el PSICURT, el Festival de curtmetratges sobre salut mental

  

El 7 de febrer, a la sala d’actes de l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), es va realitzar una trobada amb els centres educatius de la demarcació de Tarragona per presentar el PSICURT, el Festival de curt-
metratges sobre salut mental. L’acte va començar amb la intervenció del Sr. Jaume Descarrega, president de la Delegació de Tarragona del COPC, que va presentar el festival i els objectius d’aquest: apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

Tot seguit el Sr. Francesc Roca, conseller d'Educació, Ocupació  i  Desenvolupament  Econòmic de l’Ajunta-
ment de Tarragona, va destacar la importància del PSICURT per treballar en el tema dels valors i la salut mental als centres educatius, i ajudar que els alumnes puguin millorar aquests aspectes competencials. 

El Sr. Joaquim Medina, responsable de l’Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar del Departament d’Ensenyament, va parlar de la importància d’incloure a les aules els conceptes d’integració i innovació, per ajudar els alumnes a treballar la diversitat i la diferència, i com el PSICURT està en línia i contribueix a aconseguir aquests objectius. 

A continuació es va projectar el curtmetratge L’Art de ser diferent, presentat per l’Institut Gabriel Ferrater i Soler de Reus i guanyador del primer premi de la Categoria Educurt de la II Edició del PSICURT, i es va poder compartir amb el seu director, Javier Pérez, la seva experiència personal amb el festival. Aquest curtmetratge va ser el projecte de treball de recerca del Javier, i es va inspirar per fer-lo en un voluntariat que va fer durant un parell de mesos a l’Associació Asperger-TEA del Camp de Tarragona.

Seguidament, es van projectar els curtmetratges de Alike, guanyador del primer premi de la Categoria Animació de la II Edició del PSICURT, i Elegía, guanyador del tercer premi de la Categoria Oficial del festival.

A la trobada van assistir un total de 16 centres educatius de la província de Tarragona. Durant els següents mesos, des de la Delegació de Tarragona del COPC, es treballarà amb aquests curtmetratges sobre salut mental a les aules.