La Delegació de Tarragona del COPC celebra la Festa col·legial 2018

 

El passat 16 de febrer, la Delegació de Tarragona del COPC va celebrar la Festa col·legial 2018, en el marc de la setmana de commemoració del patró de la psicologia, Juan Huarte de Saint Jean. L’acte va prendre un nou format i es va celebrar a la cèntrica Casa Joan Miret de la ciutat de Tarragona.

Convocats a les 20 h, els assistents a la Festa Col·legial van ser rebuts amb la benvinguda de Jaume Descarrega, president de la Delegació de Tarragona del COPC. Les seves paraules van destacar que la Junta Rectora de la Delegació acabava el seu mandat amb la satisfacció d’ “un llarg viatge que ens ha permès compartir interessantíssimes experiències i moments realment creatius i productius”, que havia estat possible gràcies a les aportacions dels convidats, i als quals va dirigir unes sinceres paraules d’agraïment. Va destacar tam-
bé la tasca de l’equip tècnic i administratiu de la Delegació, i cinc actuacions que havien fet possible i que resumien l’any: la taula rodona Persones trans: cos, cultura i subjectivitat; la Jornada Esport i Valors; la segona edició del PSICURT, festival de curtmetratges sobre salut mental; el Fòrum de l’espectador, i el IV Cicle de Cinema, Música i Psicologia.

Acte seguit es va donar pas al degà del Col·legi, el Dr. Josep Vilajoana, que va remarcar dues coses: la prime- 

ra, queels psicòlegs estem demanats a ocupar determinats llocs del sistema de salut”, però també en altres activitats de la societat, cada vegada en més camps, i que “la Delegació de Tarragona ha estat la punta de llança en algunes d’aquestes”.  La segona, que “perquè les institucions es moguin,les persones que estiren han de tenir 3 coses. Passió, lideratge i recursos” i que la Delegació de Tarragona havia demostrat que tenint els 2 primers, es podien obtenir els tercers.

Després de les intervencions dels màxims responsa-
bles de la institució a Tarragona, la vetllada va donar lloc a un vídeo resum de totes les activitats que va realitzar la Delegació de Tarragona durant l'any 2017, una seqüencia de l'extensa oferta formativa a província i de la bona sintonia que ha aconseguit la delegació amb les institucions i organitzacions locals. En acabat, els membres de la Junta Rectora de la Delegació de Tarragona Manel Cervera, Josep Alcañiz i Ana Gutiérrez, van lliurar els diplomes commemoratius del 25è aniversari de col·legiació als col·legiats i col·legiades que els van complir els anys 2016 i 2017. Els homenatjats van poder gaudir del reconeixement per part del Col·legi, conscient que el desenvolupament de la psicologia s’aconsegueix amb el rigor, la dedicació i el treball constant de tots els psicòlegs/òlogues col·legiats/ades que vetllen pel benestar de les persones i aprofundeixen en l’estudi de la professió; i especialment, d’aquells que ja l’han exercida durant any i han incorporat una dilatada experiència professional en el seu bagatge.

A continuació, l’acte va reconèixer la tasca de Jordi Giramé pel Fòrum de l’Espectador que han tingut l’oportunitat de gaudir els col·legiats i col·legiades des de 2012. Giramé va rebre un àlbum de fotos de cadascuna de les sessions del Fòrum de l’Espectador i va prendre la paraula per agrair el reconeixement i per recordar que “fer cultura té sentit, i que fer-la des de l’àmbit de la psicologia estableix un binomi, una col·laboració molt interessant”.

Finalment, l’acte va recordar el gran esdeveniment de tardor a la Delegació de Tarragona, el festival de curts sobre salut mental que organitza la delegació. El PSICURT ha complert enguany la segona edició, i gràcies a l’èxit obtingut i al creixement que ha experimentat ja es comença a treballar per la tercera edició. Com a mostra de l’èxit del PSICURT, es van visionar dos vídeos, dos making of. El primer, el del desenvolupament del festival PSICURT i el segon, el “Psicurt, un pont entre el cinema i la psicologia”, un projecte realitzat amb els centres educatius de la demarcació de Tarragona.

L’acte es va cloure amb música. De primer, de la mà de Raül Cid i Adrià Mort, amb músiques i bandes sonores de pel·lícules. Després, per amenitzar el piscolabis que van compartir i en el qual es van poder relacionar cordialment tots els assistents, el duet White Boy White va interpretar un ric repertori de blues.

Podeu recordar l’acte gràcies a la de la Delegació de Tarragona del COPC.