El passat dia 19 d’abril la Delegació de Lleida del COPC va participar en la 5a edició de la Fira de l’Ocupació organitzada per la Universitat de Lleida. Enguany han participat 12 Col·legis professionals vinculats a l’Associació de Col·legis Professionals de Lleida (CPA), conjuntament amb diferents unitats de la UdL (Consell de l'Estudiantat, Alumni UdL, Càtedra d'Emprenedoria, Servei d'Informació i Orientació Universitària, Institut de Llengües, Centre de Formació Contínua, Escola de Doctorat etc.), el Servei d'Ocupació de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme, PIMEC o la Cambra de Comerç de Lleida, entre altres.

La jornada té, entre altres objectius, posar en contacte estudiants, titulats i titulades, ja sigui de grau o de màster, de la Universitat de Lleida amb el teixit empresarial del nostre territori i més enllà.

Entre les empreses hi havia bufets d'advocacia, consultories, empreses d’assegurances, cadenes comercials, empreses del sector de la construcció, el transport, les noves tecnologies, enginyeria i medi ambient, salut, esport, el tercer sector, cadenes comercials, acadèmies d'estudis i d'idiomes, agències de viatges i mitjans de comunicació. La majoria de Lleida, tot i que també n'hi havia de Barcelona, Madrid, Osca, Terol i Saragossa. Totes amb ofertes de feina o de pràctiques.

Els visitants, a més de poder deixar currículums i fer entrevistes, van  poder participar en tallers  com  
Foto: Universitat de Lleida
ara el d'arquitectura de l'èxit laboral en l'era digital, el d'orientacions professionals, i en conferències, com la d’Arancha Ruiz, consultora de marca personal i captació de talent per a directius, professionals i empreses: Quin treball pots trobar? La visió d'una headhunter.

El paper primordial de la dotzena de Col·legis Oficials que hi vam participar va ser poder informar àmpliament a tots els estudiants i graduats de cara al seu futur. Esmentar l’èxit d’assistència, nombrosos futurs  professionals de la psicologia van adreçar-se al nostre estant per assabentar-se dels serveis, activitats... que els hi pot oferir el  Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Aquesta Fira UdLTreball, en la seva breu existència, s’ha anat consolidant com la primera referència, i la més destacada, en la relació entre estudiants universitaris i el món empresarial i del treball, i no només a les terres de Lleida.