Editorial Psiara setembre 2018

El passat mes de juliol, al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vam iniciar una nova etapa formant una nova Junta de Govern. Gràcies a presentar un programa ambiciós i al vostre suport, vam aconseguir guanyar les eleccions que ens han portat a liderar l’entitat. Tenim il·lusió de fer feina i fer-la bé al llarg d’aquests quatre anys que tenim per endavant i treballarem per així aconseguir-ho.

L’ocupabilitat, la transparència i la descentralització són els tres pilars estratègics sobre els quals es desenvoluparà la gestió de la nostra Junta de Govern i, concretament, per assolir aquests objectius hem establert unes línies de treball prioritàries: prestigi, ocupabilitat i promoció de la psicologia; entesa laboral en l’àmbit sanitari; regulació de la psicoteràpia; equitat territorial; potenciació dels diferents àmbits d’intervenció; relacions institucionals i incidència política i, transparència, participació, perspectiva de gènere i TIC.

Ara, doncs, afrontem aquest nou repte i ho fem amb la voluntat de respectar la pluralitat de la professió i fent una crida a la participació de tots els col·legiats i col·legiades. Davant vostre teniu un exemple d’aquesta intencionalitat: el Psiara, la revista digital del Col·legi. Aquesta espai resta obert a les reflexions i als treballs de tots vosaltres que us animeu a escriure sobre els diferents àmbits de la psicologia i, també, sobre la seva relació amb altres disciplines com la cultura, els serveis socials, la mediació o les cures pal·liatives, entre  d’ altres.  Aquest  espai  ha  de  ser 

vostre per tal de compartir i intercanviar idees entre col·legues i, així, enriquir-nos professional i personalment. Creiem fermament en la divulgació de coneixement i en el valor de fer arribar experiències pròpies que poden ajudar a d’altres professionals de la psicologia.

Per aquest motiu, volem animar-vos a seguir publicant els vostres articles, cròniques, reflexions, diaris, etc. al Psiara, com heu fet fins ara. Feu d’aquesta eina el vostre instrument per comunicar i difondre estudis i pensaments. Entre tots sumem i fem avançar la nostra professió cap a un futur profitós. 

Jaume Descarrega i Font

Editor del Psiara
Vocal de la Junta de Govern del COPC