Editorial PsiAra: Gener de 2019

Comencem un nou any amb noves il·lusions i amb moltes ganes d’avançar en la línia del coneixement i de la comunicació. El Psiara, la revista digital del COPC, ens ha de servir per complir i assolir amb èxit aquest objectiu. No és un propòsit d’any nou, sinó que és una realitat amb el nostre compromís ferm de realitzar-lo.

En aquest espai d’expressió voldríem compartir amb vosaltres els primer grans projectes que desenvoluparem al llarg del 2019: desenvolupament professional, universitats i recerca, tecnologia i comunicació i cultura.

Pel que fa al desenvolupament professional i a l’ocupabilitat reforçarem i ampliarem les iniciatives que funcionen i que són exitoses, revisarem convenis, millorarem el sistema d’acreditacions, ampliarem la borsa de treball i els serveis d’orientació i assessorament professional, potenciarem el programa de mentoria Atenea, durem a terme dos cursos de l’Escola Pràctica; promourem la creació de nous grups de treball i crearem sinergies amb associacions de malalts, entitats que fomentin l’ocupabilitat i l’administració.

En l’àrea de les universitats i la recerca volem estrènyer la col·laboració institucional amb les universitats de tot el territori, mitjançant la participació en tallers explicatius sobre el COPC, en àmbits més professionalitzadors i en la docència específica. A més, crearem un projecte específic de mentoria científica, associat al programa Atenea.

Una de les àrees en la qual hi ha molt recorregut a fer és l’àrea de les tecnologies i hi volem posar solució. Millorarem els equipaments tecnològics a les instal·lacions del Col·legi, tancarem i amortitzarem l’eina global, reorganitzarem el servei informàtic i el de comunicació, crearem la comissió de Psicologia i TIC i millorarem l’estratègia de generació de continguts i les eines comunicatives (Psiara, Youtube, línia editorial pròpia, etc).

I un altre dels pesos específics que ajuden a trencar barreres i a explicar la psicologia al món és la cultura. En aquest sentit, reformarem la Comissió de Cultura per incloure membres col·legiats dels quatre territoris i professionals de diferents àmbits de la cultura i proposarem activitats i iniciatives arreu del territori: cor del COPC, teatrefòrums, concurs literari, Club Social, PsicoFilm, cicle de cinema, música i psicologia, fòrum de l’espectador i Psicurt, entre d’altres.

Totes aquestes accions, que seran possibles gràcies a la implicació de les seccions professionals, dels grups de treball i de les delegacions, seran compartides i explicades en els diferents espais comunicatius del COPC com és aquest, el Psiara. A la vegada, voldríem recordar-vos un cop més que aquesta també és la vostra finestra i que l’espai està obert per incloure reflexions, assaigs i articles vostres que siguin d’interès per a tota la col·legiació. Entre tots farem que la divulgació i el coneixement de la psicologia trenqui fronteres i ens faci millors professionals i, per descomptat, millors persones.

Ens llegim aquest 2019!

 

Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya