Conferència “1,2,3 hipnotitza’m”

 

El passat divendres 1 de febrer, el Grup de Treball d’Hipnosi clínica del COPC va presentar l'activitat "1,2,3 hipnotitza’m", dictat per un trio de conferenciants conformat per la Dra. María José Serrano, Reyes Arcos i Adrià Ruiz, membres de grup de treball.

Aquesta conferència va sorgir per la constant preocupació del grup per desmitificar, revelar els prejudicis i idealitzacions de les quals és víctima la hipnosi.

Per això, el títol d'aquesta conferència està molt relacionat amb el seu objectiu: polemitzar respecte a l'ús de la "hipnosi d’espectacle" que s'ha difós sobretot en programes de televisió en què s'ha fomentat una visió pueril i sense fonament científic ni clínic de la hipnosi.

La conferència va començar a càrrec de la coordinadora del Grup, la Dra. María José Serrano, que va treballar les àrees d'eficiència i definicions de la hipnosi, i també va compartir la part més formal del grup.

Després, Reyes Arcos amb el seu estil vintage i una aparent neutralitat, ens feia passejar per una sèrie d’experiències que il·lustraven la hipnosi amb un fil conductor literari i cinematogràfic.

I Adrià Ruiz va posar la guinda a la conferència amb el seu humor i afany lúdic (essencial per a realitzar hipnosi): va anant desmuntant i argumentant determinades pràctiques hipnòtiques basant-se en els mites que el Dr. Capafons va recopilar sobre la hipnosi (Capafons, 2001).

Hi van haver diversos voluntaris/àries per il·lustrar els mites, cosa que va donar molt dinamisme a la conferència i va permetre que el públic pogués gaudir de prop de les experiències que volíem compartir.

La hipnosi és una eina molt eficient que es pot utilitzar per a diferents processos clínics i psicoterapèutics. És un procediment totalment beneficiós i segur quan es practica per professionals qualificats i per al camp al qual l’habilita la seva professió. Per això la missió del grup és fer difusió de la hipnosi psicològica/clínica, realitzada per professionals validats i amb fonaments científics i clínics. 

Per a tal cosa, des del grup realitzem diverses formacions al llarg de l’any, la següent de les quals és Hipnosi i manipulació psicològica (4ª Edició), el 14 de juny, taller de 5 hores.  Clica la imatge per a més informació:

 

 

 

 

 

 

Myrna Concha
GT Hipnosi clínica del COPC